Spire-ordning

Din arbejdstid

Du skal primært arbejde et par eftermiddage om ugen af ca. to timers varighed i tidsrummet 15.00-18.00.

Din arbejdstid kan du løbende aftale med din leder, så den passer ind i din hverdag.

Der er mulighed for, at I særligt kan aftale arbejde på lørdage eller i ferieperioder.Du bliver timelønnet efter de timer, du er på arbejde.

Se film om unge på plejehjem på TV2 Østjylland

Lidt om jobbet

Du skal være mellem 13 og 17 år og have lyst til at hygge dig med de ældre beboere.

Dine arbejdsopgaver foregår altid sammen med de ældre beboere og er primært af social karakter. Du skal bringe gode aktiviteter og nærvær ind i eftermiddagen på plejecentret.

Ved ansættelsen får du udleveret en spire-t-shirt som du skal bære, når du er på job, så beboere, pårørende og personale kan se, at du er ansat i fritidsjob.

Du får en mentor

For at sikre dig en god opstart får du tilknyttet en mentor blandt det faste personale, som kan hjælpe dig godt i gang og fortælle om det arbejde, der foregår på plejecentret.

Mentoren vil også fortælle dig om, hvad man kan komme til at beskæftige sig med i jobbet som social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent.

Du vil primært være på arbejde sammen med din faste mentor eller andet fast personale, som er klædt på til at hjælpe dig.

Jessica Hellesnæs Thomsen, 16 år. netop færdig med 9. kl. på Østerhåbskolen.

”Hvis du har lyst til at tage initiativ, skabe relationer og være imødekommende og åben, så er jobbet lige noget for dig”

Det er fantastisk have et fritidsjob, hvor man kan give noget til ældre mennesker. Jeg synes det er fedt at have så vigtig en opgave som 16 årig. 
 
Man skal selv tage initiativ og finde ud af, hvad beboerne gerne vil lave og snakke om. Vi snakker ikke om det samme, som jeg taler med mine venner om, men om en masse andet. For eksempel har de oplevet nogle af de store historiske begivenheder, som er spændende at høre om.

Jobbet er meget frit, man kan sagtens bytte om på sine vagter, hvis man skal læse til eksamen. Jeg bestemmer også selv, om jeg for eksempel vil arrangere en spileftermiddag for beboerne.

Mine venner synes, det er ret grineren, at jeg arbejder med gamle mennesker, og jeg kan godt lide at fortælle dem om det, jeg laver.
Jeg er altid glad, når jeg går herfra. Det er det fedeste fritidsjob, man kan få.

 

Gustav Mathias Ingemann Hansen, 15 år. går i 9. klasse på Bankagerskolen

”Jeg kan helt klart anbefale jobbet. Det er et job, der giver oplevelser og man lærer nye mennesker at kende. Hvis du kan lide at tale med folk, så bare kast dig ud i det”

Jeg kan godt lide lære andre mennesker at kende, at hjælpe andre og gøre noget. Derfor er jobbet perfekt til mig.

Vi snakker om alt muligt. De ældre er meget interesserede i at høre om min hverdag -for eksempel min ferie til Sverige - og jeg synes, det er spændende at høre deres historier. 
Jeg spiller ludo med Grethe og går ture med andre beboere. Jeg synes det er dejligt, at de ældre kommer ud i fællesområderne og på terrassen i stedet for, at de bliver i deres lejlighed.

Det bedste ved jobbet er, at man får lov at være sammen med de ældre og man bare kan være sig selv.
Jeg har ingen tidsfornemmelse, når jer er her. Tiden flyver af sted, Man har det hyggeligt og har ingen mobiltelefon på sig.

Det er aldrig træls at skulle på arbejde. Og hvis man har haft en dårlig dag, inden man kommer, varer det ikke længe, inden det er glemt igen. Jeg smiler altid meget, når jeg kommer hjem efter en arbejdsdag.


 
Flere og flere plejecentre får spirer

Plejecentre med spirer i fritidsjob

Plejecentre med spireordning:

  • Skovly
  • Drivhuset, Lindehøj
  • Birkebo
  • Slotsgården
  • Præsthøjgården

 

 

 

  • Dr. Ingrids Hjem
  • Klovenhøj
  • Malteriet 
  • Tamdrup Centret
  • Egebakken